Lånekalkulator smålån

Lånekalkulator smålån

Smålån brukes om en type forbrukslån som gjerne er av en mindre størrelse, ofte under 10 000 kroner. En del ganger er det slik at uforutsette utgifter i forbindelse med bolig, helse eller kjøretøy gjør at man trenger smålån på dagen. Et smålån har en høyere rente enn et vanlig lån (for eksempel boliglån), og blir derfor rimeligere om man betaler det raskt tilbake.

Dersom du har tatt opp mange smålån eller har kredittkortgjeld med høye renter, kan det være en god grunn til å refinansiere smålån eller kredittkort. I praksis betyr å refinansiere at du samler smålånene og gjelden til et større lån, og forhandler deg til en bedre rente. Slik kan du spare penger, og unngå å betale mer rente enn du behøver.

Å refinansiere smålån er det samme som å refinansiere forbrukslån, du samler forbrukslånene i ett lån og får en bedre rente. Forbrukslån brukes om alle typer lån som tas uten sikkerhet. Banken tar en større risiko når de ikke stiller krav til sikkerhet. For å godtgjøre dette betaler du en høyere rente til banken. Har du mulighet til å ta lån med sikkerhet i bolig eller annen eiendom, anbefales dette da du får en lavere rente.

Når du vurderer å ta opp et smålån på dagen, bør du forsikre deg om at du har råd til å betale det tilbake. Derfor har vi laget en lånekalkulator slik at du kan putte inn dine tall. Kalkulatoren vil regne ut månedlig beløp å betale.

Greit å vite!

SMS-lån er ikke lengre lovlig å utstede i Norge. Dette med tanke på at det var svært lett for folk å ta opp lån de egentlig ikke hadde råd til å betjene. Derfor vil smålån være det nærmeste man kommer et SMS-lån, og pengene kommer gjerne på konto samme dag, eller i løpet av neste virkedag. Lån på minuttet er det sjeldent noen banker leverer, det tar i det minste noen timer før pengene står på konto.

Rente, nedbetaling og lånebeløp

For refinansieringslån uten sikkerhet gjelder følgende tall:

  • Lånebeløp: 10 000 - 500 000 kr
  • Nedbetalingstid: 1 - 15 år
  • Effektiv rente fra 8,3% til 24,4%
  • Låneeksempel u/ sikkerhet: Eff.rente 15,84%, v/ 65 000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92.334,-

For refinansieringslån med sikkerhet gjelder følgende tall:

  • Lånebeløp: 250 000 kr - 7 500 000 kr
  • Nedbetalingstid: 1 - 30 år
  • Effektiv rente fra 5,34% - 6,54%
  • Samlet lån kan ikke overstige 5 ganger samlet bruttoinntekt
  • Låneeksempel m/ sikkerhet: Eff.rente 5,34% v/ 2 mill. o/25 år, etabl.geb. 2%, tot. kr 3.582.298,-

Gå til toppen og beregn månedlige kostnader

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Trenger du lån?

smålån.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere banker og lånemeglere.